Bitllets i monedes

Bitllets i monedes Índex de continguts

Encara és
a temps
cambie les
seues pessetes
per euros
1€ = 166,386pts. Nomes al Banco de España fins al 31decembre 2020.
  Falten -- dies

Con el fin de garantizar las medidas de seguridad recomendadas por las autoridades sanitarias, es necesario pedir cita previa para realizar esta gestión en las instalaciones del Banco de España. Se puede encontrar toda la información relacionada y datos de contacto en Atención al público durante la crisis del COVID-19

L'1 de gener de 2002 l'euro es va posar en circulació i va reemplaçar els bitllets i monedes estatals. El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) decidix el volum de bitllets en euros que es produïxen cada any i aprova el volum màxim de les monedes que pot emetre cada país. La posada en circulació de bitllets i monedes és responsabilitat dels bancs centrals estatals.

Ja des de l'inici de l'euro, l'import i el nombre de bitllets en circulació han augmentat contínuament; entre altres raons perquè l'efectiu, com a instrument de pagament, té unes característiques úniques:

  • És el més utilitzat en transaccions comercials.
  • Per a transaccions d'import baix el cost és inferior que el dels instruments electrònics de pagament.
  • Està a l'abast de tothom i permet fer pagaments a qui no té comptes bancaris, a qui té accés limitat o a qui no pot utilitzar mitjans electrònics de pagament.
  • Permet al públic tenir més control de les seues despeses.
  • És segur davant el frau i resistent a la falsificació.
  • És depòsit de valor.

En esta secció es poden conèixer aspectes dels bitllets i monedes en euros, així com informació d'interès sobre la pesseta.

CONTACTE